משאירים את הילד בידיים טובות: כיצד בוחרים פסיכולוג ילדים?

בחירת פסיכולוג ילדים היא משימה לא פשוטה. הוא צריך להיות אמין ומומלץ, בעל הניסיון והידע הדרושים ובעל גישה לילדים, כדי שתוודאו שאתם משאירים את הילד בידיים בטוחות ומקצועיות. במאמר שלפניכם ריכזנו מספר טיפים ועצות שיעזרו לכם לבחור פסיכולוג ילדים.

בדיקת ההסמכה של המטפל

כדאי לבדוק שהמטפל הוא פסיכולוג הרשום בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות, עם ניסיון בטיפול ריגשי בילדים. רצוי לוודא שהמטפל עוסק בטיפול ריגשי, כדי שהאבחון והטיפול בילד ייעשו אך ורק על ידי איש מקצוע מהימן. אתר חיבורים מציג מידע מקיף על פסיכולוגים של ילדים, ומסביר מתי כדאי לפנות לקבלת טיפול.

בירור השיטה הטיפולית

מומלץ לבדוק מהי שיטת הטיפול בה דוגל הפסיכולוג והאם הוא מתאים לילד ולכם. קיימות שתי גישות עיקריות לטיפול בילדים:

  1. גישה ישירה – טיפול ישיר בבעיה ובאופן ממוקד ומכוון בשיטת הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. זהו טיפול ריגשי תחום בזמן, לרוב 12 מפגשים, המתמקד בהווה ובכאן ועכשיו. טיפול זה יעיל לילדים המתמודדים עם דיכאון, חרדות שונות, הפרעות אכילה או OCD.
  2. גישה עקיפה – טיפול דינאמי וממושך, במהלכו המטפל מתמודד עם הקושי בצורה עקיפה וחווייתית עבור הילד באמצעות משחק, פסיכודרמה, טיפול בתנועה ועוד. הטיפול מתמקד בעבר וגם בהווה ועשוי להיות ארוך טווח, והוא מומלץ לילדים צעירים שמתקשים להביע את עצמם או לילדים מופנמים שקשה להם להיפתח. השימוש בטכניקות השונות מסייע לילדים להציף רגשות מודחקים, וכך המטפל יכול להבין יותר את התהליכים הפסיכולוגים שהילד עובר.

בדיקת המלצות

חשוב לקבל המלצות מחברים ומכרים על פסיכולוג טוב עם הניסיון המתאים. אפשר לשמוע חוות דעת על מטפלים שונים או לקרוא עליהם באינטרנט. יחד עם זאת, לא כל מטפל מתאים לכל ילד, וישנם מטפלים נהדרים ומומלצים שלא בהכרח יתאימו לצרכים הספציפיים של הילד.

 

 

בדיקה אישית

לאחר שמצאתם מטפל שלדעתם הוא טוב ומתאים, כדאי לחפש חומרים שהוא פרסם ברשת: כתבות מקצועיות, סרטונים, אתר בית או מענה בפורומים מקצועיים. כך תוכלו להתרשם ממנו יותר ולבדוק עד כמה אתם מתחברים אליו וכמה הוא עונה על הציפיות שלכם, עוד בטרם הפגישה הראשונה.

לאחר מכן, קבעו איתו פגישה ראשונה אך לא מחייבת וללא הילד, כדי לבדוק האם אתם מרגישים איתו בנוח, האם הילד לדעתכם יחוש איתו בנוח והאם הוא אדם אמין שאפשר לסמוך עליו שיטפל בילדכם. לפני הפגישה כדי לערוך תיאום ציפיות ולהסביר את מהות ומטרת הפגישה, ולהסביר שאין בה כל התחייבות להמשך הטיפול. את הפגישה הראשונה אפשר לערוך גם באמצעות שיחת וידאו ובכך לחסוך את ההגעה לקליניקה, אך עדיין להתרשם מהמטפל ולקבל את כל המידע הדרוש לכם.

הדרכת הורים

ההורים צריכים לקחת חלק בטיפול, ללוות אותו מקרוב ולעבור הדרכת הורים בעצמם מטעם פסיכולוג. הדרכת הורים היא חלק בלתי נפרד ותהליך מאוד חשוב בטיפול; היא מעניקה להורים כלים לעזור לילד להתמודד עם הקשיים ולהתקדם בתהליך הטיפולי. לעיתים ההתייחסות וההתנהגות של ההורים מהווים בעצמם חלק מהקושי, ובמצב כזה מומלץ עוד יותר שההורים יעברו הדרכה כדי לשנות דברים בהתנהגותם כדי לעזור לילד. כשאתם בוחרים פסיכולוג חשוב לוודא שהוא גם יכול לספק לכם ליווי מהסוג הזה.

לסיכום

בחירת פסיכולוג דורשת השקעה ומאמץ שישתלמו לאחר שתמצאו מטפל רגיש, קשוב, שעונה על הצרכים של הילד ומצליח לעזור לו. כשאתם באים לבחור פסיכולוג רצוי לוודא שיש לו את ההסמכה המתאימה, לברר מהי הגישה הטיפולית שלו, לחפש המלצות ממכרים וכן לבדוק האם הוא מבצע גם הדרכה הורית, כדי שהטיפול יהיה אפקטיבי ומיטיב.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות