הילד הוציא רישיון נהיגה: המדריך המלא להורים בנושא נהג חדש

נהג חדש

בשעה טובה הילד הוציא רישיון נהיגה וכעת מצפה לכם ולו תקופה מאתגרת שבמסגרתה תידרשו לעמוד בתקנות משרד התחבורה. בכדי לסייע לכם לעבור את תקופת הליווי, להלן המדריך המלא להורים המודאגים.

הילד הוציא רישיון נהיגה? זה הזמן להכיר את תקנות משרד התחבורה

נהגים חדשים נדרשים להקפיד על יתר בטיחות בכביש, בשל היותם נהגים חדשים וצעירים שאינם מנוסים בתנאי הכביש כמו גם בעלי מיומנות נמוכה בתפעול הרכב. למעשה, אם ילדכם בדיוק הוציא רישיון נהיגה חשוב קודם כל לעבור ביחד איתו על התקנות של משרד התחבורה כמו גם להקפיד על תקופת הליווי – שלושה חודשים של ליווי מלא ביום ובלילה מצד כל מבוגר שמלאו לו 24 שנים ומחזיק ברישיון נהיגה למשך חמש שנים. אם ישנם ילדים בוגרים בבית, עדיף שאת תקופת הליווי הראשונית והקריטית תעשו אתם כהורים, ורק לאחר מכן בתקופה של שלושה חודשים נוספים (ליווי בשעות הלילה בלבד) אחד האחים או אחד מבני המשפחה יקפיד ללוות את הילד באופן מלא ומוקפד, בין השעות 21:00-06:00. שימו לב כי תקופת הליווי צריכה להתבצע ע"פ חלוקה לשעות מאחר והמינימום לנהיגה של נהגים צעירים הוא 50 שעות לפחות, ועל כן אין הגבלה מבחינת מספר המלווים אך כן מבחינת הנוסעים – נהג חדש שטרם מלאו לו 21 רשאי להסיע רק שני נוסעים שיכולים להצטרף לתקופת הליווי.

דגשים חשובים לתקופת הליווי

הדגש שלכם הוא שרק מבוגרים בעלי ניסיון ייקחו חלק בתקופת הליווי, מאחר וניסיון משחק כאן תפקיד עצום מבחינת ההכשרה של הנהג לתנאי שטח שונים. לאחר סיום תקופת הליווי, הנהג נדרש להצהיר ע"י מילוי טופס מקוון כתנאי לקבלת הרישיון.  בכדי שתוכלו להיות בטוחים כי הנהג השלים את השעות, מומלץ לרשום את השעות בטבלה מסודרת ולעדכן אותה בעת הצורך. כך, תוכלו להיות בבקרה על השעות כמו גם על מי מבני המשפחה או החברים מלווה, עד להגשת התצהיר. רצוי בזמן תקופת הליווי הראשונית לגלות סבלנות ולא להתפרץ בזעם על הילד בזמן הנהיגה. התחושה שלו צריכה להיות בטוחה ונעימה, ועל כן

הבדל בין נהג חדש לנהג צעיר

חשוב לזכור כי קיים הבדל בין נהג חדש לנהג צעיר מבחינת ההגדרות בחוק. נהג צעיר הוא נהג שעדיין לא מלאו לו 24 שנים, וחלות עליו מגבלות – חיוב על תליית שלט של נהג חדש בשמשה האחורית של הרכב ואם הורשע בעבירת תנועה כמו למשל אי מתן זכות קדימה, הוא מחויב לעבור בחינה עירונית. בשונה מנהג חדש נהגים צעירים נדרשים לעבור תקופת ליווי של חצי שנה כלפי שפירטנו בתחילת המדריך וכן חלות עליו מגבלות מבחינת מספר הנוסעים. נהג חדש אינו מוגדר ע"פ הגיל אלא הוותק – עד שנתיים לאחר קבלת הרישיון.

ביטוח לנהג החדש

כל נהג מחויב לרכוש ביטוח רכב. שימו לב כי ביטוח לנהגים חדשים/צעירים נחשב לביטוח היקר ביותר, בשל הסיכון של נהגים צעירים על הכביש בכל הקשור למעורבות בתאונות דרכים קלות וקטלניות אך עדיין קיימות דרכים להוזלת עלות הביטוח. רצוי לבצע השוואת מחירים בין חברות הביטוח ולרכוש בעבור הנהג ביטוח חובה, ביטוח מקיף וכן ביטוח צד ג'. כיום ישנם אתרים מתמחים שבאמצעותם תוכלו לבצע השוואת מחירים, ובהתאם לכך לרכוש בעבור הנהג ביטוח מקיף שיבטיח כי גם במידה ויהיה מעורב בתאונה, הוא וכמובן אתם תקבלו את הגיבוי המלא מצד חברת הביטוח.

לסיכום, אין ספק כי הרגע שבו הילד שלכם מקבל את רישיון הנהיגה מהווה רגע מרגש בעבורו. לצערנו, מהנתונים עולה כי הסיכוי של נהגים צעירים להיות מעורבים בתאונות דרכים קטלניות הוא כפול פי שלושה מאשר נהג ותיק, ועל כן האחריות שלכם כהורים היא להדריך את הנהגים הצעירים ולהעניק להם ביטחון כמו גם מיומנות בתפעול הרכב, כך שהם יוכלו בעתיד לנהוג בצורה בטוחה ועם שימת דגש על זהירות בדרכים.

נגישות