בקרת הורים: איך להגן על הילדים מתכנים שליליים באינטרנט?

אין דבר בעולם שלא נעשה בשביל להגן ולשמור על האוצר היקר לנו מכל – הילדים שלנו. אנחנו מוכנים ללכת אחריהם לבית הספר, לתחקר את המורים וצוות בית הספר כדי לוודא שהם נמצאים בסביבה טובה ונינוחה, להתלוות אליהם לטיולים השנתיים רק בשביל לוודא שהם חובשים כובע ושותים מספיק מים ובגילאים הצעירים יותר, אין לנו שום בעיה לדאוג למצלמות ומיקרופונים בגנים שלהם כדי לבדוק שהכול שם מתנהל כשורה. למרבה האירוניה, דווקא במרחב בו מבלים הכי הרבה הילדים היום, אנחנו מקפידים הרבה פחות להתערב ומניחים שהכול יהיה בסדר. נכון, אולי באינטרנט אין אנשים שיכולים לפגוע פיזית בילדים, אבל הם בהחלט יכולים להיחשף דרכו לתנים בלתי הולמים, ליפול קורבן לאלימות ובריונות וירטואלית ולהיפגע לפעמים בצורה חמורה ביותר. חשוב לזכור כי האחריות שזה לא יקרה היא עלינו ההורים, אבל איך עושים את זה? הנה כמה טיפים שיעזרו.

תוכנות להגנה מפני אתרים זדוניים ותכנים בלתי הולמים

דרך מצוינת להבטיח כי ילדינו לא נחשפים לתכנים לא ראויים באינטרנט היא התקנה של תוכנות הגנה שמונעות גישה לאתרים האלה. התוכנות האלו מזהות כאשר מכשיר מסוים ניגש לאתר כזה ופשוט חוסמות את הגישה אליו. ספקי אינטרנט שונים כמו ספק אינטרנט ITC מציעים חבילות הגנה מתקדמות וזו דרך נפלאה להבטיח כי כלל המכשירים הגולשים על הרשת הביתית אכן מוגנים. אפשר בהחלט לשאול את ספק האינטרנט הנוכחי שלכם על פתרונות כאלו ואם אין ברשותו כאלו, מומלץ לעבור לספק שיודע לספק את השירותים והפתרונות הללו לצד האינטרנט שאתם מקבלים ממנו.

בקרת הורים איך להגן על הילדים מתכנים שליליים באינטרנט

מעקב מרחוק

דרך נפלאה נוספת לוודא תמיד שהילדים שלכם לא מגיעים למקומות בהם הם לא צריכים להיות באינטרנט היא דרך מעקב אחר הגלישה שלהם. גם כאן, ספק ITC וספקים נוספים נותנים את האפשרות הזו ובהחלט שווה לשאול ולהבין אם היא קיימת ואיך משתמשים בה. שימו לב – הורים רבים מעדיפים שלא לפלוש לפרטיות של הילדים שלהם וסומכים עליהם שיגלשו באופן חכם ובטוח ולא רוצים להפר את האמון שלהם על ידי חשיפה מלאה וקבועה לתכנים שהם צורכים ברשת. לכן, רבות מן התוכנות פועלות באופן כזה שההורה מקבל התראה אך ורק כאשר הילד נחשף לתכנים בלתי הולמים, כאשר הוא נכנס לאתרים זדוניים או כאשר הוא סובל מבריונות, הטרדות, איומים או התעמרות ברשת.

הגבלת זמני השימוש

המשוואה היא פשוטה ביותר: פחות אינטרנט=פחות סיכונים. לכן, אם ביכולתכם להפחית בזמני השימוש של הילדים ברשת, אתם פשוט מרחיקים אותם מהגורמים המסכנים. ITC וספקי אינטרנט איכותיים מציעים את האפשרות לבקרה על זמן הגלישה של הילדים וכך אתם יכולים להגביל אותם בעצמכם במהלך היום. נכון, יש סיכוי לא רע שאם תנהיגו צעד כזה תתקלו במחאות מצדם, במיוחד בתקופה הזו בה ילדים לא רגילים לבילויים שלא קשורים ברשת. עם זאת, לאחר זמן מה כאשר תציגו בפניהם אלטרנטיבות לבילוי ברשת, יש סיכוי שהם בעצמם ישמחו על עולם הבילויים החדש שנפתח בפניהם פתאום.

זכרו, הילדים שלנו מבלים היום זמן ברשת הרבה יותר מבעבר. זוהי האחריות שלנו לוודא שהם נמצאים תמיד בסביבה בטוחה ושהם לא נחשפים לתכנים בלתי הולמים – מעקב שלכם יבטיח שהם תמיד יהיו בטוחים ומוגנים.

 

 

 

נגישות