תפוחי אדמה ברוזמרין

אחד המאכלים שילדים אוהבים לאכול הוא תפוחי האדמה, מהם ניתן להכין תבשילים ומתכונים רבים, ביניהם גם תפוחי אדמה אפויים בתיבול רוזמרין. הרוזמרין ידוע בעיקר בשל היותו מרחיק כינים אך חשוב לדעת שהוא יכול לסייע לתפקודה התקין של מערכת העיכול. על מנת להכין את תפוחי האדמה על הצד הטוב ביותר, הכנו לכם מתכון טעים במיוחד.

 

מצרכים:

5 תפוחי אדמה

4 כפות שמן זית

רוזמרין

תבלינים בהתאם לטעם

אופן ההכנה:

  1. שטפו היטב את תפוחי האדמה וקלפו אותם.
  2. חתכו את תפוחי האדמה לקוביות או לרצועות (תלוי בצורה בה הילדים מעדיפים לאכול את תפוחי האדמה).
  3. חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
  4. שמנו תבנית נקייה והניחו בתוכה את תפוחי האדמה.
  5. הוסיפו תבלינים לתפוחי האדמה, ופזרו מעל את עלי הרוזמרין. לאחר מכן ערבבו היטב את תפוחי האדמה עם התבלינים שהוספתם.
  6. אפו את תפוחי האדמה למשך 40 דקות עד להזהבתם.

תוספות אופציונליות:

ניתן להוסיף לתפוחי האדמה מעט חמאה או סילאן, על מנת להעניק להם טעם מתקתק. כמו כן, נוסף לתבלינים המסורתיים תוכלו להוסיף שום כתוש ועשבי תיבול נוספים.

צורות הגשה:

ניתן להגיש את תפוחי האדמה במגוון דרכים, ראשית במידה וחתכתם את תפוח האדמה לקוביות, תוכלו ליצור בצלחת של הילד פירמידה מדליקה ולצידה הניחו ירקות טריים. נוסף לכך, ניתן להגיש את המנה בתוספת נגיעות טחינה ולצידה מעט קטשופ. יתרה מזאת, תוכלו להגיש את תפוחי האדמה בתוך תבנית לעוגה אישית כשבחלקה העליון הצמידו עלה רוזמרין.

נגישות